Sektör-Akademi-Öğrenci Buluşmaları

by Tülay Türk | Haz 10, 2022
Sektör-Akademi-Öğrenci Buluşmaları, 6-7 Haziran tarihlerinde İTÜ Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sektör-Akademi-Öğrenci Buluşmaları, 6-7 Haziran tarihlerinde İTÜ Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

TÜMAD sponsorluğunda düzenlenen Sektör-Akademi-Öğrenci Buluşmaları, ikinci günün sonunda nihayete erdi. Sektör temsilcilerinin beklentilerini paylaştığı söyleşilerde öğrencilere önemli bağlantı imkanları sunuldu.

Katılım sağlayan tüm sektör temsilcilerine, akademisyenlere, fakülte personeline ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Sektör-Akademi-Öğrenci Buluşmaları sonrasında yenilenen sınıflarımız ve fakülte kütüphanemiz gezildi.

Yenilenen A301 (yeni adıyla Safir) ve A302 (yeni adıyla Yakut) sınıfları hizmete girdi. Yenileme sürecinde yardımcı olan destekçilere teşekkür plaketleri Dekanımız Sayın Mustafa Kumral tarafından takdim edildi.

Yenilenen tasarımıyla Hamdi Bozbağ Kütüphanesi resmi olarak hizmete girdi. Başta merhum Hamdi Bozbağ'ın ailesi olmak üzere yenilemede emeği geçen araştırma görevlileri ve mühendislere teşekkür plaketleri dekanımız Sayın Mustafa Kumral tarafından takdim edildi. Kütüphane modern haliyle öğrencilere daha verimli ve sıcak bir ortamda hizmet sunmaya devam edecek.


IMG_3854IMG_3866IMG_3878IMG_3897IMG_3941IMG_3944IMG_3993IMG_4044IMG_4061IMG_4079IMG_4089IMG_4103IMG_4119IMG_4284IMG_4343

İTÜ Maden Fakültesi

maden-anasayfa-hakkimizda

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi 1 Mart 1953 yılında öğretime başlamıştır. Almanya'da eğitim görmüş Türk ve Alman öğretim üyelerinin kurucu olarak görev aldığı İTÜ Maden Fakültesi'nde Aachen, Clausthal, Freibergmadencilik okulları benzeri maden arama, işletme, cevher hazırlama ve metalurjialanları yer almıştır.

Bugün Maden Fakültesi, Maden, Jeoloji, Petrol ve Doğalgaz, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliği olmak üzere 5 bölüme sahip ülkemizde ilk olma özelliğini sürdüren tek Fakülte’dir. Kuruluşundan bugüne Maden Fakültesi’nden mezun Maden Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Petrol ve Doğalgaz Mühendisleri ile Jeofizik Mühendisleri Türkiye’nin her yerinde maden, doğalgaz, petrol ve jeotermal aramalarında ve işletme sahalarında, tünel, köprü, baraj, santral şantiyelerinde mühendis ya da danışman olarak görev yapmaktadırlar. Akademide kalmak isteyen mezunlarımız ise ülkemizin ve dünyanınçeşitli üniversitelerinde çalışmaktadırlar.
abetakreditasyon