70. YIL FAKÜLTE SEMİNERLERİ   İTÜ MADEN FAKÜLTESİ SEMİNER SERİSİ


Programa ulaşmak için tıklayınız.

Fakültemizden diğer haberler

by Tülay Türk | Oca 18, 2023

WhatsApp Image 2023-01-17 at 16.42.10


Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Emre Artun aşağıda verilen 2023'te yayınlanması planlanan özel sayılarda misafir editör olarak davet edilmiştir.

Journal of Petroleum Science and Engineering
Energies
Frontiers in Earth Science


WhatsApp Image 2023-01-17 at 16.43.48


Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. Tuna Eken Avrupa Yerbilimleri Birliği Genel Kurulu'nda (EGU-2022) “Anisotropy from crust to core: Observations, models and implications” başlıklı Sismoloji-Jeodinamik bölümünde 7 kez eş düzenleyici olarak görev yapmıştır. İlk tam hibrit EGU toplantısı olan EGU Genel Kurulu 2022 791 seansta 12.332 sunum ile başarıyla gerçekleştirilmiştir. 89 ülkeden 7315 mekleştaşımız Viyana'da katılım sağlarken 116 ülkeden 7002 meslektaşımız sanal olarak katılım sağlamıştır.


WhatsApp Image 2023-01-17 at 16.44.39


Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı tarafından madencilik alanındaki bilimsel çalışmaları desteklemek ve toplumun madencilik konusundaki farkındalığını yükseltmek amacıyla 1996 yılından beri verilen Madencilik Ödüllerinde Ar.Gör. Yusuf Enes PURAL, “En İyi Yüksek Lisans Tezi” ödülünü aldı.

İTÜ Maden Fakültesi

maden-anasayfa-hakkimizda

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi 1 Mart 1953 yılında öğretime başlamıştır. Almanya'da eğitim görmüş Türk ve Alman öğretim üyelerinin kurucu olarak görev aldığı İTÜ Maden Fakültesi'nde Aachen, Clausthal, Freibergmadencilik okulları benzeri maden arama, işletme, cevher hazırlama ve metalurjialanları yer almıştır.

Bugün Maden Fakültesi, Maden, Jeoloji, Petrol ve Doğalgaz, Jeofizik ve Cevher Hazırlama Mühendisliği olmak üzere 5 bölüme sahip ülkemizde ilk olma özelliğini sürdüren tek Fakülte’dir. Kuruluşundan bugüne Maden Fakültesi’nden mezun Maden Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri, Petrol ve Doğalgaz Mühendisleri ile Jeofizik Mühendisleri Türkiye’nin her yerinde maden, doğalgaz, petrol ve jeotermal aramalarında ve işletme sahalarında, tünel, köprü, baraj, santral şantiyelerinde mühendis ya da danışman olarak görev yapmaktadırlar. Akademide kalmak isteyen mezunlarımız ise ülkemizin ve dünyanınçeşitli üniversitelerinde çalışmaktadırlar.
abetakreditasyon